Inspiration til gardiner til store vinduespartier

På denne side kan du finde inspiration til gardiner, der passer godt til store vinduespartier. Bliv klogere på det spændende og alsidige panelgardin, og hvorfor det kunne være det rette for lige netop dig.

Panelgardiner – perfekte til store vinduer

Panelgardiner er lange, lodrette baner af stof på skinner, som du kan indstille efter behov og ønske. Dermed får du muligheden for at afskærme enkelte dele af vinduet, fremfor det hele som man kender fra rullegardinet. Det kan for eksempel være, hvis solen er generende, men du stadig ønsker at få så meget dagslys ind som muligt.
Panelgardinet er et alsidig og tidsløst gardin, da de fleksible stofbaner gør dem ideelle til store vinduespartier. Derudover kan de også bruges som forhæng, skydedør, rumdeler til walk-in-closet, for eksempel. Dette giver dig et væld af indretningsmuligheder muligheder og løsninger.
Foruden at være et fleksibelt gardin når det kommer til betjeningen heraf. Så fås panelgardiner også i en masse forskellige farver og mønstre. På den måde kan du selv mixe og matche dine gardiner efter den allerede etablerede indretning. Det tilføjer noget kant og et unikt udtryk i dit hjem. Så uanset om du ønsker panelgardiner, der komplimentere hinanden i farve og mønster, eller helt ensfarvede gardiner, så kan det lade sig gøre med panelgardiner.

Typer af panelgardiner

Kombinationsmulighederne er uendelige med panelgardiner. Det samme gælder de mange typer. Her kan du læse mere om, hvilke typer af panelgardiner der vil opfylde dine behov og ønsker.
Du kan blandt andet vælge om panelgardinet skal betjenes med en snor eller med stang. Ligeledes kan du selv bestemme om gardinet skal være et stort stykke stof, eller bestå af flere mindre stykker. Det er også muligt at få panelgardiner som elektrisk løsning. Så kan du styre deres placering enten ved hjælp af en fjernbetjening eller via din smartphone.
Det er også muligt at få panelgardiner med mørklægningseffekt. Dette er ofte ønsket i soveværelset, så der er så mørkt som overhovedet muligt. Her er du beskyttet mod direkte sollys og indkig fra nysgerrige mennesker udenfor.
Hvis du ønsker et mere transparent look, så fås panelgardiner også i denne form. De beskytter imod lyset fra solen, men det er stadig muligt for forbipasserende at kigge ind. Hvis du ønsker et rum med masser af sollys og mulighed for at kigge på den smukke udsigt, så er dette gardinet for dig.
Den typiske bredde på panelgardiner ligger et sted mellem 50 – 140 cm, hvor de kører på en skinne i loftet. Hvis du har behov for en skinne som er bredere findes de også i op til 400 cm. Her får du skinnerne i flere dele og de skal blot sættes sammen. På den måde kan du få gardiner, uanset hvor stort dit vinduesparti måtte være.

Få professionel hjælp til dit gardinvalg

Der er rigtig meget at tage stilling til, når du er på udkig efter nye gardiner. Du skal tage stilling til spørgsmål såsom. hvilke farver du ønsker, skal det være med eller uden mønstre, skal de være gennemsigtige og meget andet. Måske du endda har forskellige behov baseret på de forskellige rums funktion.
Det kan hurtigt virke uoverskueligt både at finde et gardin og visualisere, hvordan de vil passe ind i den eksisterende indretning. Dog findes der kompetent og kyndig hjælp at hente. De har både den rette viden og de rette kompetencer til at rådgive dig, omkring dit gardinvalg. Du er dermed sikret at få gardiner efter dine ønsker og behov, som samtidig komplementere din indretning.

Læs flere indlæg her

Indhent et tilbud