Metaller og legering

Står du i et byggeprojekt, hvor du skal bruge metaller og legering? Så læs mere her om hvordan du benytter dig af det, hvordan metaller kan påvirke hinanden, og hvad du kan bruge det til, for at opnå den ønskede effekt.
Metaller
Metaller bruges til mange ting, og deres egenskaber er alle forskellige. Der findes både hårde og bløde metaller. Der er nogle der ruster, og andre der ikke gør. Derfor er der også meget stor forskel på priserne. Metaller kan kategoriseres af 2 slags, ædle og uædle. Guld er f.eks. et ædelt metal, da det gennem årene forbliver det samme. Det hverken ruster eller skifter farve. Hvorimod jern f.eks. får en rødlig farve over tid, som kommer fra rust. Man blander tit de forskellige metaler for at opnå en ønsket effekt. Denne blanding bliver kaldt legering.

Hvad er legering?

Overordnet set så er legering en kombination af grundstoffer, hvor det ene er metal. Ved legering af to grundstoffer skaber man en effekt, som det enkelte ikke har alene. Man kan f.eks. ændre hårdheden, styrken eller smeltepunktet.

Hvad kan man bruge legering til?

Jern og krom er f.eks. lavet ud af legering. Her får man et meget hårdt metal, som f.eks. bliver benyttet til værktøj. Kobber og zink kan danne messing, som bl.a. kan bruges til greb og vandhaner. Mange vandhaner bliver fremstiller af jern. Jern er et billigere metal, men det ruster ved kontakt af luft og vand. Derfor ligges der ofte et tyndt lag krom ud over jernet, så man undgår at vandhanen ruster, men stadig får en billig løsning. På den måde skabes legering til at styrke de forskellige elementers værdi.

Hvor køber man metaller og legering?

Der findes mange forskellige udbyder af metaller på nettet. Man skal dog være påpasselig med hvor man køber det. Det er vigtigt at produkterne er rene og ordentligt sammensat, så resultatet kan holde i mange år. Du kan finde en af vores dygtigste samarbejdspartner her, som vi ved levere et godt produkt.

Hvis du har brug for yderligere rådgivning, så hop ind på Boliden, hvor du kan læse alt om metaller og legering. Deres eksperter står klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.

Indhent et tilbud