Tagtyper

Har du brug for nyt tag, men er i tvivl om hvilken tagtype der passer til netop din bolig? 

Der findes utallige af forskellige typer af tag, og derfor kan beslutningen være svær. Læs med her, og få information samt gode råd til at vælge det tag som passer perfekt til netop din bolig.

Sådan indhenter du dine tilbud

1

Indsend dit byggeprojekt

Beskriv kort og præcist hvad dit projekt omhandler, og send gerne billeder hvis du kan.

2

Opgaven behandles hurtigst muligt

Dit byggeprojekt bliver kigget igennem, og sendt ud til firmaer i dit nærområde.

3

Du modtager 3 henvendelser

Vi har udvalgt de tre bedste Tagfirma tilbud, der passer bedst til dig.

4

Du tager beslutningen

Du vælger tilbuddet, der passer bedst for dig

Hvilke tagtyper findes der?

Står du overfor en mulig renovation af din bolig? Eller skal du i gang med et helt nyt byggeprojekt af bolig?

I begge tilfælde er det nødvendigt med et tag, som er en vigtig del af huset. Taget beskytter både dig og resten af huset mod vind og vejr. Ydermere forsikrer det mod at fugt ikke trænger ind i boligen, hvilket er essentielt, da det trænger ind i boligens konstruktion og skaber råd og skimmel. På dette grundlag er det altafgørende med et godt og holdbart tag som holder i mange år, og forsikrer din bolig mod skader og gener over årene. 

Beslutningen om valg af tag kan være svær, idet der er mange forskellige muligheder at vælge imellem. Her kan du finde nogle udvalgte tagtyper fx eternittag, og hvad der karakteriserer dem.
Tagsten i tegl

Denne tagtype har været anvendt siden 1100-tallet, og er den mest brugte tagtype i Danmark. Med denne tagtype får man en levetid på 50-70 år, og man har her flere valgmuligheder når det kommer til farve. De mest udbredte farver ved denne tagtype er rødsten eller sortglaseret. Med denne tagtype får man et tag som holder i mange år, og som sikrer stabilitet og giver en god form til din bolig. Ydermere får du et kvalitetstag som ikke kræver meget vedligeholdelse, og kan fås til en overkommelig pris. 

Tagsten i beton

Denne tagtype minder meget om tagsten i tegl, da udseendet drager mange paralleller med denne type tag. Tagsten i beton har typisk en levetid på 45-55 år hvis taget bliver lagt på en korrekt måde, hvis ikke kan dette forværre levetiden. Denne tagtype bliver fremstillet af sand, vand og cement, og kan derudover blandes i mange forskellige farver alt efter behov og ønsker. Med et tag bestående af tagsten i beton får du et tag som holder i en god mængde år og som kan tilpasses til udseendet på netop din bolig. Ydermere bliver der ikke stillet store krav til vedligeholdelse, da denne type tag klare det meste selv. 

Decra tagplader

Denne tagtype er som regel en nem og billig løsning til dit tag. Decra tagplader kan benyttes på næsten alle typer bolig, og har en levetid på ca. 40-50 år. Da farvetætheden på denne tagtype er stor, giver det dig mulighed for at få et fremragende look til din bolig. Ydermere er det et godt valg, da det kan klare det danske vejrforhold. Denne tagtype er et fremragende billigt alternativ til din bolig, og giver et stilrent og flot look.

Skifer tagsten

Hvis du overvejer denne tagtype, skal du gøre op med dig selv om det skal være naturskifer eller skifereternit. Skifereternit har en estimeret levetid på 35-40 år, mens naturskifer har en estimeret levetid på helt op til 100+ år. Dermed er der chance for at du skal skifte dit tag igen hvis du går med skifereternit, imens chancen ikke er nær så stor med naturskifer. Naturskifer er derudover også et miljøvenligt valg af tag, da der kun bruges Co2 til at udhugge stenene, og til at skifte dit tag. Valget af naturskifer eller eternitskifer kommer også meget an på hvad dit tag kan bære. Skifereternit er noget lettere da det er lavet af fibercement, imens naturskifer er et tungt tag som minder om tegl. 

 
Stråtag

Denne tagtype er gammel, og man ser den ofte brugt på ældre huse liggende udenfor de store byer. Man forbinder typisk denne tagtype med hygge. Der er stor risiko for at du skal skifte tag igen hvis du vælger et stråtag, da det har en estimeret levetid på 20-40 år. Denne tagtype er dog et miljøvenligt valg, idet det består af 100% naturligt materiale. Dette forudsætter at det også er et brandfarligt tag, dog er der udviklet meget på stråtag igennem de seneste år, og man har fundet frem til brandisolerede materialer. Dermed er det blevet meget mere sikkert end det var for mange år tilbage, dog er der stadig mulighed for brand ved denne tagtype. Taget kan stadig brænde væk, men tagkonstruktionen er sikret og branden vil dermed ikke kunne brede sig. Et stråtag kan være for dig som vil have et billigt og hyggeligt tag til udseendet på din bolig. 

Eternittag

Et eternittag er et tag fremstillet af plader af fibercement. Udseendet kan veksle meget, da det er muligt at fremstille disse fibercementplacer i mange forskellige former. De mest populære heriblandt er bølgede, vandrettede striber eller med udseende som det mønster der kendes fra et teglstenstag. Derudover kan man få eternittag i mange forskellige farver, så man kan få det til at matche med boligens udseende. Da denne tagtype er fremstillet af fibercement, får du altså et stærkt tag som kan holde til det meste. Blandt fordelene ved et eternittag, kan nævnes at det er et let materiale, kan modstå alle slags vejrforhold og har en brandhæmmende effekt. Levetiden på et eternittag kan være helt op til 35 år, dog skal det løbende vedligeholdes og tjekkes efter for skader og gener. Denne tagtype har vundet meget popularitet de seneste år, grundet det nydelige udseende og den relativt billige prissætning. 

Gode råd til nyt tag

Når du har fået fastlagt hvilken tagtype du skal have, og du skal investere i det nye tag, er det godt at have styr på nogle forskellige ting inden processen fortsætter. Da det er en lang proces, og den for nogen kan være meget tidskrævende, er det en god ide ikke at stresse. En renovation eller opbygning af helt ny bolig kan være meget tidskrævende, derfor er det en god ide at undgå stress og give sig selv god tid, så man ikke bliver kastet ud i forhastede beslutninger. 
 
Det er alt andet lige også en god ide at få en rådgiver til sit nye tag. Her kan man indsamle gode råd og relevant information, som kan være fordelagtig i denne stressende proces. Man kan med fordel alliere sig med en fagperson som har erfaring indenfor tage og som kan udarbejde udbuds materiale og sikre at kvaliteten er i orden under udførelsen. De fleste tagfirmaer har dog meget erfaring indenfor området, og man kan som hovedregel stole på dem.

Et andet godt råd kunne være at holde fast i den første ide man får. Det er altid en god ide at gå med ens førsteintuition. Hold fast i jeres oprindelige behov og ønsker, og sørg for ikke at blive fristet til en masse nye spontane ideer. Der er utrolig mange muligheder som gør processen besværlig og uoverskuelig, derfor er det en god ide at holde fast til den oprindelige plan.
 
tag
Tag

Flere gode råd

Derudover er det en god ide at indhente mange tilbud. Når man har fastlagt hvilken tagtype man gerne vil have, er det en god ide at indhente tilbud fra forskellige virksomheder. De har som regel forskellige punkter hvorpå de differentierer sig, og på den måde kan du finde frem til netop den virksomhed som opfylder dine ønsker og behov. Her er det vigtigt at man har tillid til den virksomhed man vælger. Prisen skal som regel holde sig inde for ens budget.

 
En anden fremragende ide, kunne være at man skriver en plan for hvad man skal have lavet og hvad ens projekt indebære. Her kan man med fordel lave en liste over hvilke materialer der skal bruges og hvilken ide man har med projektet. På den måde kan man forsikre sig om at ens ønske bliver opfyldt og at man bliver tilfreds med resultatet. 
Med disse gode råd er du godt stillet i din proces med at finde og få lagt dit helt nye tag. 

Valg af virksomhed

Når du har fået fastlagt din tagtype, og har styr på din foregående undersøgelse, skal du vælge virksomhed. 
Da der er utallige af forskellige virksomheder som har speciale indenfor tag, kan dette være en svær og tidskrævende proces. Derfor er det en god ide at tage sin tid, og være 100% sikker på den virksomhed man vælger. Et tag er som regel meget dyrt, og skal gerne beskytte din bolig i mange år. Derfor er valg af virksomhed en essentiel beslutning. Man skal som hovedregel altid vælge en virksomhed man stoler på, og som har meget erfaring indenfor området.
 
Da der er mange forskellige tagtyper at vælge imellem, er det her også en god ide at vælge en virksomhed som specialiserer sig indenfor den tagtype du skal have lavet. Ydermere skal prisen hos virksomheden stemme overens med det budget du har lagt for dit tag.
 
Du kan med fordel udfylde vores kontaktformular her på siden, og modtag 3 tilbud fra forskellige virksomheder. Her skal du indsende dit byggeprojekt, hvor du kort og præcist beskriver hvad det omhandler. 
Tag

★★★★★

Meget nemt og hurtigt, fik mine 3 håndværker tilbud indenfor 48 timer. Tømrerne vi endte med at vælge, var meget professionelle og vores nye carport var færdig efter 2 uger. 

Lars
20 december 2021
Trustpilot

★★★★★

Mig og min mand skulle have malet hele vores stue i vores nye hus, men vi var meget i tvivl om hvordan det skulle ende med at se ud. Så det var rigtigt rart at få 3 forskellige malere ud og se på vores stue og komme med ideer, hvordan det kunne komme til at se ud. Vores stue ser fantastisk ud og vi er så glade for resultatet. 

Anna
12 juni 2021
Trustpilot

★★★★★

Hurtigt og nemt, kan klart anbefale Byggeindustrien.dk

Ole
12 Januar 2022
Trustpilot

Indhent et tilbud